zaterdag 14 februari 2015

Grote dilemma's

Met het begin van een nieuw leven, heb je de prachtige mogelijkheid om nieuwe tradities te creëren. Om te beginnen met een schone lei. Om je vanaf nu goede dingen voor te nemen. Zoals het bijhouden van een fotoboek.....................

Ja, die rij puntjes staat daar expres. Want het bijhouden van een fotoboek vind ik eigenlijk een must. (Waarbij je eigenlijk moet lezen, zoals je het altijd moet lezen: laat het weg en daar staat de harde waarheid). Maar het is ook bijna onmogelijk om dat goed te doen. Er rijzen direct allerlei vragen op. Verzamel ik eerst een jaar foto's en ga ik dan selecteren? Of begin ik meteen en houd ik het bij? Ben ik überhaupt in staat een fotoboek consequent bij te houden? Doe ik het digitaal? (dat is wel heel mooi) Of doe ik het analoog (dan kan ik ook leuke papiertjes/briefjes/kaartjes opplakken) En kan ik een systeem ook bedenken én volhouden, zodat het kind niet drie totaal verschillende fotoboeken krijgt, waarbij de logica ver te zoeken is (dat staat ook weer zo lelijk in de boekenkast!) Kortom, vragen te over.

Tot nu toe heb ik het weten uit te stellen om er een eensluidend antwoord op te geven, maar ik kom uit een plakboekrijk milieu en ook M. komt uit een gezin waar alles goed werd en wordt bijgehouden en wat vind ik dat leuk! Dus voor ik passief de tijd de macht in handen geef en dan maar uit pure radeloosheid helemaal niets kies, moet ik toch de knoop doorhakken.

Wat zal ik, chaotische, snel als een berg tegen klussen op kijkende, graag alles op orde hebbende, makkelijke, doch ook weer perfectionistische, creatieve, niet-gedisciplineerd te werkgaande vrouw, toch doen -zonder mezelf te frustreren?

Dat is de prijsvraag voor deze week. Degene die het meest creatieve antwoord weet te verzinnen wint een avondje oppassen op mijn kind, zodat ik één avond ongestoord mij kan wijden aan het begin van het fotoboek. Ik ben reuze benieuwd naar alle inzendingen!

7 opmerkingen:

 1. Ja zeg, nu moet ik iets heel briljants gaan bedenken omdat ik graag een keer op kom passen! pfff.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh.... En ik hoopte nog zo dat je erin zou trappen...! ;-)

   Verwijderen
 2. hahaha. heel leuk...je moet wel iedereen laten winnen want dan heb je een voorraadje oppas. Enne... alle gebeurtenissen die je wilt noteren in je plakboek/bum of wat dan ook, krabbel je gewoon op de kalender of in je agenda...tot je ze verwerkt. Dus 'eerste tandje' komt bij 28 december 2015 in je agenda te staan...Succes.. Voor de rest kun je prima zelf bedenken hoe je het wilt doen. Daar ben ik zeker van...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In plaats van een fotoboek/plakboek een kaartenbaksysteem? Daar kan je alle kanrwn mee op en is klein formaat. Dus per gebeurtenis één of twee kaarten... misschien ga ik het zelf ook wel doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of een blanco multomap opleuken en met tabbladen werken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je nou eens....oef, lastig...nou eh...elke verjaardag een plakboek aan je kind geeft, vol! dan heb je een jaar om zo'n boek te maken. Maar ook een belangrijke deadline, zodat je niet jaaaaaaaaaren achterop raakt. Op een gegeven moment weet je kind: joepiieeee ik heb nu al zin in mijn plakboek van het afgelopen jaar! Dan kun je zelf kiezen of je een zondagavond in de maand gaat digitaleren of plakkeren. En alle dingen die je zéker niet wilt vergeten die doe je tussen je agenda en schrijf je in een andere kleur pan dan normaal op. Zo waren alle knalrode stukken tekst op de kalender van ons de gekke uitspraken.
  Helaas ben ook ik chaoot en heb ik nu dus van alles: multimappen, scrapboeken, gewoon plakboeken en digiboeken. Ach nou ja, maak het jezelf niet te zwaar. Mijn deadline is als ze uit huis gaan. Kuzzie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yeah het is me gisteren gelukt met reageren :). Nog maar even op dit blogje reageren!
  Foto boeken, tja het kan je achtervolgen. Ik zelf was heel goed op weg met de oudste. Nu met de tweede merk ik dat het lastiger is tijd te vinden en als je tijd hebt vind ik het wel belangrijk er ook zin in te hebben :). Maar goed nu wat goede ideeën zodat ik een keer op jullie frummel mag passen; ).
  Voor mij werkt digitaal fijn (terwijl ik ook wel van het fröbelen ben). Dan verzamel ik alles eerst en ga er dan goed voor zitten. Perfect hoeft het zeker niet. Het gaat me vooral om de foto's. Uitspraken en ontwikkelingen staan weer ergens anders. Tis wel goed.
  Tip van flip: als je voor digitaal gaat kan je van de bonnetjes, kaartjes, cadeautjes, e.d ook foto's maken om in het album te doen. Niet 'echt' maar wel een echte herinnering. Voor de overige dingen: remember it in your mind.
  Dikke kus Dorien

  BeantwoordenVerwijderen