maandag 29 oktober 2012

De oplossing van de eierdoos

Van de week verscheen er opeens een denkbeeldig lampje boven mijn hoofd. Ik was een eitje aan het bakken en stond met de lege eierdoos in mijn hand. Ik kan dan toch bij dat soort dingen denken: zal ik ém bewaren? Als ik er niets mee kan, dan kan ik hem altijd nog meenemen naar school... 
Maar ja, soms moet je gewoon dingen ook weggooien.

Deze dus niet, want ik had EEN IDEE!

Eerst maakte ik de delen los van elkaar en verdeelde ik het deksel in verschillende vakken (net zoveel als er kuilen zijn in de bodem):


Ik maakte rondjes van de vierkantjes...:


En knipte ze uit. (Eerst met een prikker en als er eenmaal ruimte genoeg was, met een schaar): 


 Ik plakte de gaten af met washi-tape. In eerste instantie voor de vastigheid, maar het bleek er heel gezellig uit te zien.


Daarna heb ik de eierdoos nog een likje witte verf gegeven en zie daar.....!
Mijn CADEAUROLHOUDER ;-)

Zie je er wat in en wil je het zelf ook maken: de stabiliteit is niet zo. Hij valt makkelijk om. Dus misschien moet je er dan een eigen creatieve gedachte aan vastknopen voor de voet. En mocht je nou een fantastische oplossing daarvoor hebben, fluister het me dan nog even in het oor!

12 opmerkingen:

 1. Geweldig! Wát een idee! Dit is écht een Maria-idee! Ik was er niet opgekomen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat LEUK! super idee..... en er is vast wel iemand die een oplossing heeft voor de stabiliteit... misschien ik zelfs wel, maar het lampje bij mij wil nog niet branden.
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Origineel !
  Een oplossing zou kunnen zijn: een (nieuwe) eierdoos intact laten - in het deksel dezelfde gaten maken - doos eventueel (decopatchen / verven?) versieren - sluiten - papierrollen erin en eerste deksel weer bovenaan ...
  Dit vind ik altijd zo leuk aan het doorgeven van elkaars ideeën: je raakt erdoor geïnspireerd en kan soms weer een nieuw element toevoegen.
  Groetjes, Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een geweldig idee! En zo leuk dat het dan ook nog werkt. Je kunt het stabieler maken door het onderse karton ook van gaten te voorzien, de lange punten korter te knippen en hem dan omdraaien. Zodat de rand op de grond staat. succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jij bent goeoeoeoed!! Heel leuk bedacht. Tgg ik wilde wel eens zo origineel zijn, maar ik heb geloof ik toch ándere talenten. Ik geniet lekker mee van al je ideeën en denk vervolgens altijd: waarom kom ik daar nou nooit op??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar je al niet aan kunt denken bij een eitje bakken. Een super idee. Misschien aan de zijkant pvc buizen met een plankje eronder?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil die dozen ook altijd bewaren maar ik kom niet verder dan het maken van een narcis haha. Deze is heel erg leuk. Succes met het verder uitwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je toch super creatief, Maria! Jij ziet in de meest onbenullige dingen iets leuks! Als ik een eierdoos zie, denk ik helemaal niets!
  mama

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de complimenten! Leuk om te lezen. Wordt er verlegen van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk, origineel idee. Je moet er maar opkomen!

  BeantwoordenVerwijderen