vrijdag 23 maart 2012

Boekje eten

Heb jij ook altijd zo'n moeite om te bedenken wat te eten? Ik wel. Alleen het maken van een boodschappenlijstje is al een issue bij mij. Ik stel boodschappen doen het liefst uit. Geen lijstje maken, geen boodschappen doen.  Tsja, dat werkt natuurlijk niet. Gelukkig ben ik al heel lang bezig om recepten te verzamelen. Ik hou van simpele, maar lekkere maaltijden. 
In dit boekje kijk ik regelmatig. Allemaal van die Allehande-recepten bij elkaar in een boekje. Toen ik het voor het eerst ging bijhouden nam ik me voor om eens een keertje niet perfectionistisch te zijn, en er dus niet een bijzonder crea-boekje van te maken. Het moest gewoon nuttig zijn. Ik denk dat dat besluit ervoor heeft gezorgd, dat ik het nog steeds doe. 
Recepten zoeken, knippen en plakken. Niets meer en niets minder.

Heb jij nog een lekker eenvoudig gerecht voor me?

4 opmerkingen:

 1. okee, let op:
  -1gourgette
  -1ui
  -1rode paprika
  -1gele paprika
  -1prei
  -peultjes
  -woksaus: terreyakki
  -kipblokjes
  -geroosterde pijnboompitten
  -rijst
  Maak hiervan een kleurige, geurige en smakelijke roerbakmaaltijd. Gewoon rijst koken, kip bakken, groeten toevoegen in een wok, wokken, smullen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel simpel is het volgende recept:
  Fruit een uitje en bak een in stukjes gesneden paprika mee. Klein blikje bruine bonen en een klein blikje mais toevoegen. Vervolgens een half zakje mexicaanse tortillamix (AH) erdoorheen roeren. Neem een stuk of zes tortilla's, lepel creme fraiche erover smeren en een evenredig deel van je ui/paprika/mais/bruinebonen mix erover verdelen. Oprollen en naast elkaar in een ovenschaal leggen. Beetje creme fraiche erover smeren en een beetje geraspte kaas erover verdelen. Laten gratineren in de oven en dan smullen maar met sla en een schepje koude creme fraiche. Je kan dit gerecht ook eventueel al een dag van tevoren (snel!) maken. Eventueel kan je ook gehakt toevoegen. Ik ben benieuwd hoe het jou smaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Maria!
  Nou, de Hot Stone Massage was echt een uur lang heerlijk genieten! Ik moest alleen na afloop 2x mijn haar wassen, want dat was zó vet van de olie!
  En wat je recepten betreft: Voor mij ging er een wereld open na het ontdekken van Couscous! Super makkelijk, lekker en heel veel combinaties mogelijk!
  Fijne dag!
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen