woensdag 29 juni 2011

Over hoe leuk boeken kunnen zijn

Vandaag eens een blog over een boek. Ik ben namelijk een fanaat van lezen. En een blog over "alle dingen waar ik van geniet" kan dan ook niet zonder af en toe een verwijzing naar een boek! Behalve dat kan ik momenteel ook niet echt anders. Mijn laptop is namelijk is bruikleen en ik zit op andermans laptop. Een. laptop die ik niet ken en waarbij inscannen en uploaden van plaatjes weer anders werkt
Wat ik wel kan, is een plaatje van internet plukken. En aangezien ik momenteel erg, maar dan ook erg enthousiast aan het lezen ben in een boek, komt hier een heuse aanbevelingsblog. Goed, tot zover deze uitgebreide inleiding, ik zal nu echt mijn punt gaan maken.


De titel van het boek is "Het literaire aardappelschiltaart genootschap van Guernsey" geschreven door M.A. Shaffer en A. Barrows. Als ik het niet toevallig had gekocht op een boekenmarkt, doordat ik ook al toevallig van twee mensen had gehoord dat het leuk was, had ik het nooit gelezen. Maar ja, voor vier euro kun je een aangeraden boek niet laten liggen, vind ik. En als het dan toch in je boekenkast staat, kun je het net zo goed ook lezen.


De hoofdpersoon, Juliet, is schrijfster en journalist en is op zoek naar een onderwerp waar zij haar volgende boek over kan schrijven. Ze komt in contact met bewoners van het eiland Guernsey en wisselt met hen van gedachten over het leven, boeken en de Tweede Wereldoorlog.


Het leuke is dat het boek enkel bestaat uit brieven door en aan Juliet geschreven, wat ervoor zorgt dat je zelf midden in het verhaal aanwezig bent: het lijkt alsof de brieven aan jou worden geschreven. (De trouwe lezers weten hoe ik van post hou!)


Kortom: ben je weer op zoek naar een lekker leesboek, enig in haar soort, dan raad ik je dit boek aan!
Leuk als je hem leest, en helemaal leuk om daarna een berichtje te lezen of je net zo enthousiast bent als ik.

2 opmerkingen:

  1. Ja ik heb gelezen en het is zeker de moeite waard. Heb het van Hanneke geleend, die het echt wat voor mij vond.. en dat is het ook wel.
    Aanbevolen. mama de kievit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, dat is leuk! Ik hoop dat je deze reacties nog in je mailbox krijgt, anders is ie verloren. Ik heb dat boek ook (in het Engels) en ik heb er ook zo enorm van genoten!!! Zie je nu wel, zusjes...

    BeantwoordenVerwijderen