zondag 19 juni 2011

Puzzelbrief

Als je iemand bent die ervan houdt persoonlijke cadeautjes te geven, weet je dat dat niet altijd makkelijk is. Voor sommige personen kun je altijd wel iets bedenken. Het zijn mensen met duidelijke hobby's, of veel hobby's, mensen die je goed kent, mensen die weten wat ze willen vragen enz. Helaas voor ons, persoonlijk-cadeau-voorstanders zijn er ook mensen waarbij je met je beste willen toch niets voor kunt verzinnen. Je geeft wel om ze, maar het lukt je gewoonweg niet om iets te bedenken. Je peinst je suf, vanaf drie weken voor hun verjaardag tot hun verjaardag toe en uiteindelijk wordt het cadeautje een kaartje met geld.
[Nu moet ik me even indekken; het kan namelijk niet automatisch worden omgedraaid: niet alle mensen die een kaartje met geld krijgen, zijn mensen waarvoor je niets kunt bedenken. Soms ontbreekt het je ook aan tijd om iets te kopen]
Een leuk idee voor zo'n moment is het schrijven van een puzzelbrief: een boodschap aan iemand om diegene te feliciteren en te zeggen hoeveel je om hem/haar geeft.
Altijd leuk om een berichtje van iemand te krijgen, waarin staat hoe diegene jou waardeert. Voor veel mensen is dat veel fijner dan een cadeautje! Om het leuk te maken, kleed je de boodschap gezellig aan met felle vierkantjes en vouw je hem op, op de harmonica-manier. Een strikje of paperclip houdt het opgevouwen pakketje op zijn plaats.
Overigens ook toe te passen op mensen voor wie je duizend cadeautjes kunt verzinnen, maar die je gewoon even wilt vertellen hoeveel ze voor je betekenen...

1 opmerking:

  1. oei wat leuk, heb al een blog klaarliggen, met het idee om het met een verwijzing te plaatsen. Mag dat? wil ik ook weten wie dat briefgeheimbrief heeft gemaakt.... Niet dat dat er perse bij moet, maar het kleurt wel mijn bericht. Ik wacht het wel af.

    BeantwoordenVerwijderen