maandag 18 juli 2011

Muur

Ik heb zo'n huisje waarbij, als je binnenloopt, het direct begint te kriebelen van de leuke ideetjes. Er is een klein nisje in de scheve muur, er is een vide met een ballustrade, waar je de klimop bij wijze van spreke al ziet hangen. En de lege witte hoge scheve muur, vroeg ook om meer.
Mijn slaapvertrek op de vide heeft op de muur een grasgroene kleur gekregen. Omdat ik blij word van gras. Die grasgroene kleur zie je vanaf beneden. Dus het was leuk om daar iets van terug te laten komen. Maar laat die muur beneden nou net iets te groot zijn om hem helemaal groen te maken! Bovendien zou je dan wel heel erg sterretjes in je ogen krijgen als je binnen komt. Dus na wat kijken, dromen en peinzen heb ik bedacht er een kunstwerkje van te maken. Abstract, maar toch leuk voor het oog.
Ik bedacht dat ik twee rechte strepen zou trekken, wat aardig moeilijk is op een scheve muur, aan beide kanten van de muur en tussendoor een lijnenspel zou trekken. Een gedeelte van de muur was helaas behangen, waar weer overheen was geverfd. Dit zorgde er voor dat de lijnen lastig te trekken waren. Ik ben nog nooit zo blij geweest met schilderstape als toen. Met de tape heb ik een mal gemaakt en kon ik keurig binnen de lijntjes schilderen. Zo zie je maar weer dat proberen soms ook weer nieuwe mogelijkheden bieden. Lucky me!
Aan de muur hangt ook één van mijn andere uitprobeersels: een gestempeld gedicht op linnen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het gedicht op de slaapkamer wordt opgehangen, ik moet alleen nog even polsen bij mijn aanstaande of hij dat ook wat vindt.


Al met al is het plaatje nu al de ideale combinatie: ik hou van groen, ik hou van lijnen, ik hou van gestempelde teksten, ik hou van dichten... wat wil ik nog meer?!

3 opmerkingen:

 1. Ja ik vind het echt een succes hoor! leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maria,
  Wat leuk dat je volger van mijn blog bent geworden. Ik heb inderdaad een leuke hobby; op je 37e nog met poppen spelen;-) wat wil een vrouw nog meer Hahaha.
  Maar het is best een serieuze hobby hoor, mijn miniaturen gaan de hele wereld over via mijn etsy winkel, heel erg leuk!
  Jij hebt ook een leuk en inspirerend blog, 'k heb nog maar een klein gedeelte gelezen en bekeken, maar de rest ga ik ook even voor zitten hoor als ik tijd heb!
  Groetjes van Marieke

  BeantwoordenVerwijderen