maandag 2 december 2013

Zji of Gi, het gaat om het idee!

Laatst vroeg één van mijn zussen, wat ik vond dat het was: Zjiraf of Giraf? Ik moet zeggen dat ik niet meer weet waar ik voor koos, al denk ik dat ik voor Giraf ben. 
Wat is dat een prachtig briljant beest, of eh... moet ik zeggen 'dier'? In Utrecht stond er laatst eentje, zomaar in het park. Nou ja, niet zomaar natuurlijk. Er was een circus aangekomen en deze zj-giraf hoorde daarbij. Tja, die past niet in zo'n klein pipowagentje. Of je zou er een gat in het plafond voor moeten maken, voor z'n nek. Maar dat is dan weer zo lastig als het regent. Is je hele meubilair nat. 

Hoe dan ook, ik ben dol op die dieren! Wat zijn ze mooi. Romantisch, een tikkeltje sloom, maar dan wel van het elegant sloom. Omdat ik een vrij lange nek heb, associeerde ik mezelf vroeger wel eens met een zj-giraf. En het label elegant sloom, ach, dat klinkt best aardig! ;-)

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik dit allemaal niet wilde vertellen. Tenminste, het was niet het doel van mijn bericht. Het waren zomaar wat losse gedachten die omhoog kwamen, toen ik deze blogpost opende om mijn laatstgemaakte haakwerk te laten zien. Jaja, van hot naar her: zo werkt dat bij mij.

Bij deze dus het zj-girafje dat ik haakte. Samen met zijn vriend (de eerste die ik maakte, als uitprobeersel)
Vind hier het patroon. Hij is inmiddels op plek van bestemming, bij zijn nieuwe vriend, mijn soort-van-neefje (ja, want als ik een soort-van-tante ben, is hij een soort-van-neefje...), zoon van een goede vriendin. Gelukkig heeft hij hem met open armen ontvangen!Wat zeg jij tegen dat dier? Zji- of Giraf? En vooral: waarom?

4 opmerkingen:

 1. Wat een lieve giraffen heb je gemaakt. Daar is de kleine man vast blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh...leuk. Vooral ook het opborrelende verhaal erbij..Dat maakt het nog leuker.
  enneh..bij mij is het zjiraf als ik het zeg..(volgens mij heb je dat van je moeder) en als ik denk dan is het wel giraf.... dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zji is het, absoluut zji!
  Gi is alleen zoals je het schrijft. Maar eh wat een ontzettend leuke giraffetjes (spreek uit: zjirafjes) heb je gemaakt. Hoe heet het manneke trouwens? Ik had nog niet gehoord dat de baby er was namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch vreselijk creatief! Ik hou ook van haken, maar ben aan dieren nog niet toegekomen (lijkt altijd zo ingewikkeld!).

  BeantwoordenVerwijderen