vrijdag 13 maart 2015

Ik fles, jij flest, wij worden geflest

Glaswerk, flessen, potten in de vensterbank: het is weer helemaal 'in'. Hoewel ik niet zoveel heb met hypes en het liefst zelf kies wat ik in ons huis neerzet, heb ik toch wel een glasliefde. Het ligt er alleen aan hoe en wat. Misschien ben ik daarin aangestoken door Elizabeth, die een voorliefde heeft voor gekleurd glas.  

Hoe dan ook, tijdens onze huwelijksreis in Spanje 3 jaar geleden, bleek mijn tick: in ons hotel serveerden ze water in een schattig flesje. Door de vorm en 'glasopdruk', heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik zo'n flesje mee mocht nemen. Achteraf zéér voorzichtig: waarschijnlijk belandden ze direct na afruimen bij het glasafval.

Laatst vond ik een fles met lange hals bij de kringloop. En wat het dan is, dat je de ene fles laat staan en de andere mee 'moet', weet ik niet. Deze fles was duidelijk van het laatste kaliber.

Nu onze vensterbank nodig toe was aan wat geschuif en restyling, heb ik met wat extra flesjes toch maar eens een glasdecoratie gemaakt. En ik merk dat ik er echt van geniet! Steeds als ik ernaar kijk...

Overigens heb ik de laatste tijd wel meer flessen gekocht.. Maar dat zal deze fase van ons leven wel zijn ;-)


7 opmerkingen:

 1. gaaf! Ik dacht net: o dat heb ik niet geërfd, maar haha, ik heb ook een heel aantal glazen flesjes in de vensterbank. Bij mij hebben ze een kanten lintje met een metalen hartje eraan. ook erg genietelijk!! Soms doe ik er een roosje in, soms een mooie tulp. Maar nu staan ze leeg te zijn, en dát is ook erg mooi.
  Jouw flesjes zijn ook heel leuk! (ik heb ook wel eens een flesje meegevraagd uit een restaurant!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh...mooi.. en ja die glas-tick heb ik inderdaad. Ik kan zo genieten van het licht dat door het glas komt. Weet je nog dat ik de tafel met het pinksterontbijt dekte met zoveel mogelijk glas? Symbool voor de Geest die er is en waar je zomaar "doorheen kijkt". Nou ja... niet helemaal duidelijk misschien en erg persoonlijk denk ik. Mooi is dit Maria!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg. Sprankelend!
  Liefs D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend schattige en mooie flesjes! Je brengt me op een idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig! En die steen met tekst vind ik erg mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk. Ik herinner me nog een huis, waar ik ooit langsliep toen ik bij mijn grote zus logeerde (echt jaren geleden dus). Het hele raam stond vol donkerblauwe flessen in allerlei maten. Er waren aan de binnenkant plankjes gemaakt en overal stonden ze. Ik dacht oen: als ik later groot ben ...

  BeantwoordenVerwijderen