zaterdag 30 maart 2013

Leestips

Zomaar heb ik er weer een paar nieuwe volgers bij: wat leuk! Welkom hier :) Ik kom binnenkort jullie blog ook eens bekijken om te zien wat jullie bezighoudt!


Lezen is altijd een grote hobby van me geweest. En toen ik in een boekhandel ging werken, besloot ik dan ook om bij te gaan houden wat ik had gelezen. Zo ontstond er een lees-kaartenbakje. Op elke kaart schreef ik de titel van het boek, de auteur, een korte samenvatting en beoordeling. Jammer genoeg heb ik het niet volgehouden, maar het bakje staat nog steeds in de kast. Scroll naar onder voor een paar boekentips!


Het kleine meisje van meneer Linh - Philip Claudel

Leest als een trein. Gaat over een oudere man die als asielzoeker vele herinneringen heeft aan zijn thuisland en relaties. Het slot is zeer verrassend!


Extreem luid en ongelooflijk dichtbij - Jonathan Foer

Een jongetje gaat op zoek naar iets dat zijn overleden vader heeft achtergelaten. Zeer filosofisch en kunstzinnig, vanuit een personage met het syndroom van Asperger.


Sterrenjacht - Hella Haasse

Een verhaal dat zich afspeelt in de jaren dertig en zich ontrafelt als een soort sprookje. Een jongeman krijgt een raadselachtige ster toegestuurd. Wanneer hij op zoek gaat naar de andere zes sterren die er bestaan, stuit hij op intriges en bedrog. Erg leuk geschreven!


Spaar de spotvogel - Harper Lee

Scout woont met haar broertje en vader in Maycomb County. Ze is in de leeftijd dat ze oog krijgt voor de wereld om haar heen. Onrecht, angst en nieuwsgierigheid spelen een grote rol in dit boek. Prachtig en echt geschreven!


De luistervogel - Guurtje Leguijt

Knappe karakterschets van een jonge onzekere vrouw, die met zichzelf en haar verleden moet leren omgaan. Erg bijzonder, dat de auteur een sfeer kan creëren zonder die te benoemen!


Hier laat ik het bij. Mocht er behoefte zijn aan meer boekentips, laat dan even een berichtje achter. Ik heb er nog meer....!

7 opmerkingen:

 1. ooh wat een leuk idee, sterrenjacht zou ik wel graag lezen! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een leuk idee. Volgens mij moeten we maar eens 'boekenruil doen'. Ik heb er nog eentje liggen die jij denk ik heel mooi vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaja... ben er nooit zelf aan toegekomen....
  zelfs niet met jouw goede voorbeeld. En het idee is zó leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! Ik ken er tot mijn schande niet een titel van...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is iets dat ik ook zou willen doen! Wat een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen