maandag 10 september 2012

Croxetti

Wel eens Croxetti gegeten? Ik wed van niet. Het is één van de vele pastasoorten die je kunt eten in Italie. Zelf heb ik het ook nog nooit geproefd. Wel kwamen we een alleraardigste handwerkplaats tegen, waar al meer dan honderdjaar Croxetti-mallen werden gemaakt. Croxetti's zijn ronde platte pastaschrijfjes, die versierd zijn met een in-druk.
We stapten de werkplaats in eerste instantie binnen, omdat het net stempels zijn (en die vind ik altijd erg leuk!) De handwerksman vertelde ons in het Italiaans en gebroken Engels hoe het werkte. Erg bijzonder om te zien!
Helaas waren de Croxetti-stempels te duur om er eentje mee te nemen...

Voor de nieuwsgierigen onder ons: als je nieuwsgierig bent naar deze Croxetti's, of het zelf wilt maken, laat dan een berichtje achter en ik stuur je het recept.


Rechts bovenin deze foto liggen de Croxetti's op een dienblaadje.

2 opmerkingen:

  1. Blijft leuk! Op de hip en handgemaakt markt afgelopen zaterdag was er een vrouw die grote stempels verkocht... zacht prijsje. Heb er één meegenomen.
    groetsels

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He dit is leuk zeg, ik kende het niet, leuk om te lezen!
    Grappig dat jij ook de La Place taart hebt gemaakt, ben benieuwd naar jouw blogberichtje erover. En ja, hij is heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen