maandag 9 mei 2011

Potjes

Helemaal vrolijk word ik er van! Ik heb zo'n gezellig idee. Al eerder heb ik gezegd, dat ik soms enorme drempels kan hebben om creatief te doen. En dat terwijl ik er zo'n plezier aan beleef! Hoe tegenstrijdig kan een mens in elkaar zetten. En nu heb ik kort geleden bedacht dat ik gewoon de drempel wat moet verlagen.
Eén van mijn drempels is: ik moet altijd de spullen die ik wil gebruiken pakken en daarna weer opruimen. En dat is niets voor mij: ik houd niet van klaarzetten en ik houd niet van opruimen. Verder weet ik vaak pas wat ik ga maken als ik halverwege ben en kan ik dus gerust twintig dingen op tafel zetten, van gekleurd papier, tot stempels, waarvan ik er uiteindelijk dan twee gebruik. Het opruimen wordt er dan ook niet leuker op, want alle dingen hebben ook weer hun eigen plaats. Schaar in de keuken, plakband in de la, potloden boven in de bak onder mijn bed....


Nu heb ik het volgende bedacht. Een heus experiment gaat het worden. Mijn ozo geliefde laptop ga ik van zijn gebruikelijke plekje verstoten. Dat is mijn bureau boven, van waarachter ik mijn vorstendom kan overzien. Een soort 'don't cry for me Argentina'-plek. En dáár ga ik wat moois van maken. Ik heb dit weekend twee glazen potjes schoongemaakt, die kunnen nu fungeren als potlodenpotjes. Van de week koop ik nog een pak printerpapier en dan heb ik de beginsels van creativiteit open en bloot voor mijn neus liggen. Ik ben erg benieuwd of ik dan wat sneller aan de slag ga. En wat er uit het potlood (c.q. pen, stempel, kwast) komt!
Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

 1. hartstikke herkenbaar...we hebben vast dezelfde ouders,c.q. grootouders, van hen schijn je ook dat soort dingen te erven.

  'k Ben benieuwd wat je allemaal fabriceerd met je niet klaar te zetten en op te ruimen spullen.
  ik zag altijd tegen roop: ik willunattoljee! En dan op mijn meest zeurderige toontje...
  kuz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat een goed idee..ik herken dat.. een laptop is makkelijker dan alle dingen die je moet pakken om iets te gaan doen. Bij mij is het zelfs zo dat ik de dingen in mijn hoofd ook moet opzoeken.. want ik wil wel heel veel, maar alle ideeen zitten in kastjes. En eer ze er uit zijn, is mijn tijd al weer om.
  Ik ben benieuwd hoe dit je gaat bevallen. en natuurlijk vooral naar de resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen