donderdag 7 april 2016

Over vakantieveilingen en Trees

Daar zit ik dan, m'n benen omhoog, tablet op schoot om een cadeautje voor m'n vent te zoeken. Nog even en dan wordt hij 32. Sttt! Niet verder vertellen!  We vinden het toch elk jaar weer lastig om een geschikt cadeautje voor elkaar te vinden. En dan... een paar dagen na z'n verjaardag bedenk ik ineens tal van opties voor leuke cadeautjes. Maar ja, dan moet 'ie weer een heel jaar wachten, voor hij wat krijgt. En tegen die tijd ben ik alle ideeën weer vergeten.
Dit jaar niet. Ik wil iets regelen via vakantieveilingen.nl. Hoewel ik vermoed dat hij mijn blog niet leest, zal ik niet vertellen wát ik in gedachten heb. Je zal net zien dat hij juist nu eens op mijn blog gaat kijken...
Terwijl ik aan het wachten ben op een veiling, waar ik op geboden heb, ziet mijn oog een veiling voor een nachtje weg in een hotel. Wat leuk. Ja heerlijk, maar daar ben ik nu niet naar op zoek. Totdat ik Trees zie.
Trees wil héél graag een nachtje in een hotel. Dat is te zien aan de biedingsgeschiedenis. Wie er ook biedt, Trees gaat eroverheen. Haha, even stangen, denk ik... En ik bied ook. Niet zo'n akelig hoog bedrag, maar toch lekker 5 euro meer dan Trees. Oh, wat gemeen! En toch geniet ik er stiekem van. Ik zie d'r al zitten... Haren in de rollers, badjas aan, voeten in slippers en een kopje koffie met veel melk naast zich. Ze ziet het bedrag stijgen en zucht eens diep.
Heerlijk... Zo even een binnenpretje. Ik zou het dolgraag delen met M. Maar die weet gmeteen dat ik voor hém zoek, als ik vertel dat ik op vakantieveilingen zit.
De tijd verstrijkt.... en opeens krijg ik het benauwd. Mijn bedrag blijft maar bovenaan staan... En ik was helemaal niet van plan om een nachtje hotel te boeken. Angstvallig houd ik de weg tikkende klok in de gaten. "Kom op, Trees," mompel ik binnensmonds, "niet opgeven".
Nog één minuut... 40 seconden....
En dan is ze daar eindelijk. Trouw als altijd biedt ze weer een paar euro meer. Pfff! Gelukkig! Al was zo'n nachtje ook wel weer leuk geweest. Ik klik weg, voor ik het eind van de bieding zie. Een paar tellen later klik ik verkeerd en kom ik alsnog terug bij de bieding. De tijd is voorbij. Arme Trees.... Iemand anders bood net een euro hoger.

2 opmerkingen: