dinsdag 15 april 2014

Over studiedagen, treinreizen en inspiratie

Wat doe jij op een studiedag? Kan jij hele lezingen aan horen met rust in je hart en ernst in je hersens? Ik niet hoor. Als ik een lezing goed wil meekrijgen, moet ik 

A. een pauze hebben;
B. rond kunnen lopen;
C. ondertussen kunnen eten; 
of 
D. pen en papier bij de hand hebben.

Inmiddels ken ik mezelf en weet ik ook dat bij de meeste lezingen A, B en C niet mogelijk zijn. En dus zit ik te tekenen, bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Hoe fijn is het om lijntjes te trekken, zonder er bij na te denken en ondertussen de woordenvloed over je heen te laten komen? Heerlijk!

Toevallig ging de studiedag over rust inbouwen, op adem komen etcetera. Zodoende kwam mijn collega -toen ze mijn tekeningetje zag- op het lumineuze idee om de witte ruimte die nog over was in het midden, te vullen met "ZUCHT".

 

Op de terugweg zat ik voor het eerst sinds lang weer eens in de trein. Ik hou van treinen. Ergens heb ik er ooit liefde voor opgevat om treinritjes te maken en dat is nooit meer weggegaan. Het enige dat lastig is in de trein is... yep: tekenen. Je gaat zo snel hobbelen op je papier. Een officiële tekening wordt nóóit in de trein gemaakt. 

Wil je écht iets moois maken terwijl je treint, dan lukt dat niet zonder een beetje zweet, dacht ik. Vandaar dat die woorden zo op elkaar lijken! Hij ziet er toch nog aardig uit voor in de trein gemaakt... al zeg ik het zelf.


5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal, ik zie het voor mij! Zo leuk, je getekende woordspelingen in de trein. :-) Mijn dochter tekent altijd en overal (tijdens de lessen, in de kerk) en krijgt daar weleens voor op haar kop. 'Ik luister ondertussen', zegt ze dan.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het compliment! Leuk om te horen dat jij het ook terugziet bij je eigen dochter!
   groetjes, Maria

   Verwijderen
 2. oh wat ben ik blij met je heerlijke inspiratie !! stukjes.. Ik geniet er zo van .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar zo’n studiedag al niet goed voor is. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen