donderdag 10 mei 2012

Gezond!

Op de basisschool waar ik werk, zijn we begonnen met een fruitproject. Drie keer in de week is er fruit voor de kinderen. De andere twee dagen wordt gestimuleerd van huis uit fruit mee te geven. Ik vind het een briljant idee, om dit van school uit te regelen. En ziet het er niet gezellig uit?!

3 opmerkingen:

 1. Ziet er inderdaad heel gezellig uit! Leuk zeg! Dit zijn fijne projecten op school!!!
  Hier doen ze het een beetje anders.
  Ze noemen dat gruiten (geloof ik).
  Ze hebben hier een samenwerking aangegaan met een boer in de buurt die groente en fruit verkoopt in zijn boerenschuur. Elke dinsdag komt er een busje met pallets vol fruit en die word uitgedeeld in de klassen en de kinderen mogen dan proeven. Soms is er keus tussen 2 verschillende soorten fruit, soms is er 1 soort. Ik vind het een goed initiatief!! Zoveel kinderen lusten geen fruit meer en zoveel ouders laten dat gebeuren.
  Of ik zie dat verkeerd hoor maar het lijkt alsof ouders het wel makkelijk vinden, geen fruit "klaarmaken" 's ochtends maar gewoon een pakje koekjes in de tas gooien.... Hiermee wil ik niemand veroordelen (maak me er zelfs ook echt wel es schuldig aan *shameshame*) of alle ouders over 1 kam scheren hoor! Maar soms is het zo makkelijk... nee hij/zij lust geen fruit dus dan maar koekjes... en wat voor koekjes soms.... heb de juf er wel es over gehoord... dat snap ik echt niet hoor (er worden koeken meegnomen die bij ons gezien worden als "zondagse koeken" zeg maar).........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik ook zo'n bakje (of misschien twee, zo lekker!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt gezond en het ziet er zo fleurig uit. Tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ze hier amper fruit even.

  BeantwoordenVerwijderen