Pagina's

maandag 24 juni 2013

Vakantie vieren!

Nog één ochtend ga ik op school aan het werk en dan is het voor mij lekker zomervakantie!
Ik heb nog niet zoveel plannen, behalve het bezoeken van wat familie en vrienden. En ook hebben we de luxe dat we op vakantie kunnen gaan, waar ik erg veel zin in heb. 


Zo tegen het einde van het schoolseizoen, merk ik dat ik wel zin heb, om afstand te nemen van alles. Dat betekent ook even niet bloggen. Even loslaten. Er even niet naar om hoeven te kijken Ondertussen spaar ik natuurlijk alle foto's en creatieve uitspattingen gewoon op. En straks, als de zomervakantie voorbij is, kunnen we er weer in volle vaart tegen aan!

Ik wil iedereen bedanken voor het volgen van mijn blijheid en creatieve projectjes. Het is erg leuk om volgers te hebben die af en toe een berichtje plaatsen. Daar kan ik echt van opkikkeren! Allemaal hopelijk - digitaal of niet, maar in elk geval gezond - tot na de zomervakantie!




donderdag 20 juni 2013

Het is zover!

Ja hoor, vandaag is het zover: de uitslag van mijn eerste give away. En wat voor één. Ik was heel benieuwd hoeveel aanmeldingen ik zou krijgen. Het zijn er in totaal 11 geworden. 

Ik was blij dat ik niet hoefde te kiezen. Bij de aanmeldingen zaten verhalen van mensen die het moeilijk hebben. En het voelt raar om daar tussen te moeten kiezen. Daarom heb ik het op de ouderwetse manier gedaan in het vertrouwen, dat daar de persoon uitkwam, bij wie deze enveloppe moet belanden.

En dan nu: de aandrager die gewonnen heeft! En dat is.........





... met dank aan mijn lieftallige echtgenoot die voor even mijn assistent was.

Jos, gefeliciteerd! Je krijgt van mij een email om te zorgen dat de enveloppe ook echt aankomt bij de persoon die jij hebt aangedragen! (en natuurlijk krijg je zoals gezegd zelf ook een kleinigheidje)

Iedereen bedankt voor het meedoen. En wie weet heb ik je aangezet, om de persoon die je aangedragen hebt, zelf te verrassen, bijvoorbeeld met een gezellig kaartje of een lief mailtje. 

dinsdag 18 juni 2013

Nog één dag....

Je hebt nog één dag de tijd om iemand op te geven voor de give give-awayaway!

Heb je het gemist en wil je weten waar dit overgaat? Klik hier.

woensdag 12 juni 2013

Elastiekjes

Heb je nog haar elastiekjes? Knip bloemetjes van vilt en zoek bijpassende kralen. Met naald en draad heb je de elastiekjes zo opgevrolijkt!

Met een bestempeld kartonnetje en een sellofaantje (of is het cellofaantje?) is het makkelijk gezellig ingepakt. En daar kan ik dan zó van genieten!

Nu zijn ze helemaal klaar voor de YouSeemarkt binnenkort. 



vrijdag 7 juni 2013

Decoratief op tafel

Al een poosje miste ik een leuk bakje voor op tafel. Zo'n decoratief bakje. Of gezelligheidsbakje.. of hoe je het maar noemt. Laatst ging ik plantjes halen bij het tuincentrum en omdat ik nog een bon had, bedacht ik dat ik wel eens wat leuks kon kopen.

Ik vind het altijd lastig om zelf te bedenken wat er leuk is bij elkaar, dus ik heb in het tuincentrum wat rondgekeken en kwam zodoende thuis met een paar kaarsen en een heleboel ideeen. En dan heb je toch ineens veel meer in huis dan je zelf denkt (letterlijk en figuurlijk :) ) 

Het bakje lag op zolder, het glazen flesje is nog van een vakantie; ik nam het mee omdat ik het zo mooi vond, het hartje hangt al een poosje in de kamer, de knikkers heb ik een keertje gekregen bij een gala en voilá: ik ben (weer) een tevreden mens.






dinsdag 4 juni 2013

Give give-away away!

En dan is het zover! Niet omdat ik een mooi rond aantal volgers heb, of vandaag precies een X jaar blog, maar gewoon omdat ik vind dat het zover is.


TIJD VOOR EEN GIVE AWAY!

Eéntje in het kwadraat! Je kunt er namelijk niet jezelf voor opgeven, maar iemand anders. Iemand, waarvan jij denkt, dat die wel een enveloppe vol gezellige dingetjes kan gebruiken.


Hoe werkt het?

-Om iemand op te geven voor de give give-away away, hoef je geen blog te hebben, je hoeft me niet regelmatig te volgen en ook geen berichtjes over mijn blog te plaatsen. Voor blijheid en verrassing zijn geen voorwaarden nodig. We doen het omdat het leuk is!

- Stuur een mailtje naar me.maree[at]live.nl met daarin de naam van de persoon die jij wilt aandragen en waarom. Mocht je er niet teveel over kwijt willen, wegens privé van die persoon, zet dit er dan gewoon bij. Dat respecteer ik.

- De give-away wordt een enveloppe vol gezellige dingetjes om creatief mee bezig te zijn. Het is dus wel fijn als de ontvanger zelf ook creatief is.

- Je kunt iemand aandragen tot en met 19 juni. Op 20 juni maak ik bekend wiens verzoek gewonnen heeft. Van de ontvanger van de post zal ik evt. alleen de voornaam melden ivm privacy.

-Door iemand aan te dragen voor de gezellige post maak je zelf kans op een kleine attentie.

maandag 3 juni 2013

Hartjes van kralen

Met een aantal vrouwen zijn we druk bezig om leuke kleinigheidjes te maken, die we kunnen verkopen op een markt. De opbrengst van de markt gaat naar een project, waarbij jongeren op reis gaan naar de Oekraine. Zondag maakte ik een decoratiehartje en twee sleutelhangers. Ik had er veel meer gemaakt als mijn houten kralen niet op waren, want het was een heerlijk karweitje.. maar ja...zo gaat dat...!


Zelf maken? Neem een stuk ijzerdraad, draai in het midden een oogje en vorm de beide einden om tot hartje naar beneden. Rijg er kralen aan, zorg dat je links en rechts evenveel kralen doet. En draai met een tangetje onderaan de ijzerdraadjes weer om elkaar heen. Even afknippen, lintje door het oog en daar issie dan!